söndag 26 juni 2011

Efter midsommar


Årets midsommar firades i hemmet. Vi orkade inte brottas med regnet så öl och mat fick flöda i en enkel, stillsam kväll. Jag har inte målat så mycket. Jag skyller på jobbet. Men igår kände jag att färgerna skrek efter mig. Så två dukar blev fyllda, och det blev rätt bra. Jag ska passa på att måla mer idag, så länge färgerna skriker målar jag.

I sommar har jag ju, som så många gånger förr, lovat att skriva. Det går sakta framåt, men alldeles för långsamt. Jag behöver en mental skallning så jag kommer på rätt spår. För nu ligger tankarna på hög och skaver mot varandra. De behöver komma ut. De behöver leva.

Idag skiner solen och blåklintsbuketten har slagit ut här på bordet. Jag gillar blåklint. Kentaurblomma. Vi tänkte åka ut till Gamla Uppsala igår och måla lite och andas. Men åter igen, detta regn fick oss att stanna hemma.
Jag var dessutom till Andreas igår för att hämta upp lite lådor som jag glömt kvar. Det visade sig vara hela min barndom som jag hade glömt kvar. Jag har egentligen ingen plats för lådorna här i Uppsala. Men det känns dumt att slänga bort sin barndom för det. Vi får se vad som blir kvar.

måndag 13 juni 2011

Summer Pear


Idag ska jag måla. Jag dricker kaffe och försöker hitta rätt motiv för dagen. Egentligen borde jag gå och köpa en hammare och snittblommor, men det kanske får bli ett senare projekt.
Imorgon bär det av till Stockholm för att gå på konsert. Linkin Park! Får till och med långväga besök av Fader och Helle.
Lördagen bjöd på grillat och drinkar hos Andreas och Danne. Efter att ha gått i kostym hela dagen i 30 graders värme var det ett välkommet avbrott. När Absinthen flödade som mest begav vi oss ut i natten, men jag måste säga att jag är besviken på Uppsalas uteliv. Kanske skulle man ha behållit kårlegget i alla fall.

Nu när sommaren är här är det dags att planera vad man ska göra under sin ledighet. Ska man åka iväg till fjärran länder eller hitta äventyr här hemma? Jag röstar på att flyga iväg.

Idag bjuder jag på ett stilleben. Det blev varmt ljus i bilden, och därför blev det varma päron.

onsdag 8 juni 2011

Patti Smith i ett evigt landskap


Kalenderdagar. Sommaren smög sig fram och överrumplade mig. Det är 25 grader varmt och luften är nyfödd. Jag har längtat efter dofterna i luften. Molnen är tunga och fyllda av tårar. Men de gråter inte, inte än.
Idag är jag ledig och jag tvättar. Tvättar bort liv och leverne från våra kläder. Men det är ord i luften. Orden ska fram idag. Jag ska sätta mig på balkongen med en kopp kaffe och insupa orden som flyger omkring.

Patti Smith sjunger och förklarar genom högtalarna. Det är kaffemusik som får pennan att röra sig. Jag skriver gärna med penna, trots att tangentbordet både går snabbare och ger en större helhet på texten.

Jag har målat en hel del till utställningen i sommar. Det blir bättre och bättre. Jag har en större kontroll över färgerna. Ja, även icke-färgerna.
Men för tillfället bjuder jag på en gammal målning.