lördag 15 december 2012

Orange och blå galenskap

Och julen närmar sig. Det ömsom regnar och ömsom snöar i Skåne. Just nu är himlen grå och tung. Nästa vecka tågar jag uppåt mot urskogen, om nu rälsen håller. Det får vi se.
Upp till frostiga marker och stilla vatten. Kalla berg och isande skog. Då blir det mammas stickade raggsockor och halsdukar. Jag håller på att lära mig sticka jag med, det kändes på något sätt bra. Terapi av något slag. Jag stickar med min gammelmosters garn, hon som nu finns på andra sidan och tar hand om oss. Hon var fenomenal på att sticka.

Idag tecknar jag och skriver. Drömmer och fantiserar. Skapar världar på skoj, som kanske blir något mer.
Och mina galenskapare lever vidare.

söndag 9 december 2012

Galenskap

Nu har jag inte skrivit på väldigt länge. Jo, det har jag, men inte här. Det blev ett långt mellanrum av ord, av någon anledning. Vi har flyttat på oss, till en ny lägenhet, som funkar rätt bra. Den är lite större som tur är.
Vintern har kommit till Malmö. Utanför fönstret faller stora snöflingor, som inte smälter. De packas ihop och brer ut sig. Men att vintern kommer i December är jag helt nöjd med. Vi har haft en lång och varm höst, och det får man tacka för.

Men snart bär det uppåt landet, till urskogen. Där troll och tomtar bor. Det ska firas jul med nära och kära. Jag ska trotsa kylan och måla vintern som sveper fram.

Jag tog fram oljefärgerna idag, och gjorde en parafras på en gammal målning. Nu låter jag den få torka, så nya lager kan läggas på. Jag har varit inspirerad av Schjerfbeck ett tag, och hon finns fortfarande med någonstans i ögonvrån. Men jag har mestadels tecknat mina sammankopplade, figurer. Dessa är mina demoner, de som liksom symboliserar någon slags galenskap.