tisdag 26 april 2011

Regnväder


Vi är nu hemkomna från Dalarna. Våren hade tagit sig dit också. Med magen full av ägg och andra påskiga rätter så hade vi det rätt bra där. Nu dricker jag kaffe, som sig bör, och tittar på Konstdeckarna. Fåglarna väckte mig i morse men nu när molnen har lagt sig och solen försvunnit så är allt stilla. Märkligt.

Jag tänkte att jag ska vara duktig idag och städa bort onödiga saker här hemma. Samtidigt vill jag ge mig i kast med oljefärgerna. Jag vill måla något stort och med säkra penseldrag. Motiven har svikit mig, för jag vill göra något nytt, med nya färger och med en ny inriktning.

Nu kom regnet.

torsdag 21 april 2011

Yellow Easter


Imorgon åker vi till Dalarna, om bilen håller. Vi bytte däck idag, och det tog i stort sett hela dagen. Galet. Bilen är inte direkt något lyxåk, men den är trofast och gör det den ska, när bitarna faller på plats vill säga. Vi får be till reseandarna att allt går bra.

Nu är det påsk! Jag är riktigt sugen på en kall öl, och det hann vi inte köpa idag. Eller orkade inte, snarare. Men jag har införskaffat lite mer duk och vit oljefärg. Det blir således att måla ikväll. Just nu beställer Matko pizza. Online-pizza är så galet bra att jag gärna vill hoppa jämfota.

Nu i påskens dagar blir det förhoppningsvis att äta mycket gott. Lamm och ägg är väl det som hör till. Och lax naturligtvis. Men vi ska nog kunna göra något vegetariskt kulinariskt också.

Glad påsk!

måndag 18 april 2011

Voodoo Juju


Kaffet är slut. Så jag dricker te och äter turkish delights. Idag är jag ledig, så jag sitter på balkongen och njuter av morgonen. Matko fick vackert stiga upp och bege sig till jobbet, stackarn. Jag jobbade hela förra veckan och fick vara med om den Moderna Auktionen. Jag ser fram emot Nutida som kommer om några veckor.

Farmor fyller år om några dagar. Jag har inte träffat henne på över fem år. Det är galet. Så jag ska måla något och skicka ett brev till henne. Kanske kan man hälsa på henne i sommar. Om hon vill. Det är liksom dags snart...

Påsken närmar sig. Det är då man får vara häxa utan att skämmas. Det var länge sen jag var häxa, men jag tror aldrig att jag skämdes över det. Jag kan tycka om att lägga kort då och då, även om jag nästan aldrig tar mig tid till att göra det. Men det är något vant och tryggt över korten. Lite som en gammal vän.

Jag har fastnat i Louisiana Voodoo, och ska måla av mig detta.

måndag 11 april 2011

Måndag, Måndag.


Grådisig dag. Jag dricker kaffe och tittar på Marit Paulsen på TV. Jag vet inte riktigt varför. Jordbrukspolitik är inte direkt min grej.
Jag har inte målat på väldigt länge. Det är som att oljefärgerna gömmer sig. Jag måste få upp lusten till att måla igen.

De senaste dagarna har jag tittat på lägenheter i Stockholm. Samtidigt suckar jag över att jag inte är rik. Jag får helt enkelt bli det.
Jag har börjat jobba på Stockholms Auktionsverk. Det känns riktigt bra. Mycket härliga människor och föremål med, för den delen.

Just nu är det Moderna auktion. Flera målningar av GAN kommer att auktioneras ut. Det kändes fint att få vara i närheten av en sådan konstnärs verk. Det ger lite kraft åt själen. Det är något med hans kompositioner och linjer som vibrerar. De står ut.

Idag ska jag inte vara en Mad Man. Det blir mer löst och ledigt.