måndag 20 december 2010

Kultur i snö


Det är ett vargsamhälle som håller på att bildas. Ett samhälle med så kallade Alfaledare som hugger, biter och växer för att de ska hålla sin plats i hierarkin. De som inte passar in i flocken blir utfrysta, lemlästade och nedtryckta. Vad det är trevligt att bo i Sverige.
Det känns lagom kul när man snart är klar med en utbildning som kulturministern tycker är likvärdig med volontärarbete. Jag förstår. Hon vill att understimulerade hemmafruar ska ta över kulturarbetarnas jobb. Fast vad kan man förvänta sig när hon dessutom väljer att använda ordet underhållning istället för kultur. Hon vill förvandla Sveriges kulturarena till en lekstuga för prestigen.

Jag sitter förresten i en ny lägenhet. Ny i den bemärkelsen att vi har nyss flyttat in. Själva lägenheten i sig är inte så ny. Men med lite färg och diverse tillbehör ska vi nog kunna få ordning på det hela. På våningen ovanför bor en barnfamilj med springande ungar. Men vänta bara tills vi får hit ljudanläggning och bas så ska deras dundrande fotsteg dränkas i gaymusik och videovåld.

Jag slänger med en akvarell på ett inpackat får. Det passar så här i juletid!

2 kommentarer: