måndag 20 augusti 2012

Porträtt och födelsedag

Idag är det en födelsedag. Jag delar den med Lovecraft, vilket jag tycker är lite småhärligt. Så här på morgonen dricker jag kaffe, lyssnar på Lana Del Rey och lite radio. det är mest stök på radion, betyder det att jag nu med mina fyllda 26 har lämnat ungdomen bakom mig och numera bara kan lyssna på P1?

Jag fick, i natt, jättefina presenter av min jättefina Matko. För det första har han bakat en enormt god banankaka med vit och mörk choklad. Sen fick jag "Ögonblick av frihet" Virginia Woolfs dagboksblad tiden 1915-1941. Underbar! Och min man känner mig väldigt bra, då min nästa present var en bok om Shunga - japansk erotisk konst. Helt fantastiska teckningar.

Under lunchen ska jag ta en gemensam lunch med Matko. Det är Malmöfestivalen, i några dagar till, och då finns det mängder av mat på stan. Tror vi ska ge oss i kast med Astrid och Aporna. Feministpunk med tatueringar och vegetarisk mat. Låter bra.

ja, mitt första porträtt på flera, flera år. Det känns rätt bra. Jag tycker att jag fick fram Matkos karaktärsdrag i alla fall. Men jag måste öva. Öva och skriva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar